اوپک از رشد ۷۷ درصدی درآمد نفتی این سازمان در سال ۲۰۲۱ خبر داد و اعلام کرد ایران نیز در این سال بیش از ۲۵ میلیارد دلار درآمد از محل صادرات نفت کسب کرده است.
وزیران نفت کشورهای عضو ائتلاف اوپکپلاس با انتشار بیانیهای در نشست خود با توجه به شرایط کنونی بازار نفت و اجماع درباره چشمانداز آن تصمیم گرفتند تولیدشان در ماه اوت روزانه ۶۴۸ هزار بشکه افزایش یابد.
سازمان اوپک در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۱، درآمد حاصل از فروش نفت ۱۳ کشور عضو این سازمان در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ۱.۷ برابر شده و از ۳۱۷.۳۵ میلیارد دلار به ۵۶۰.۶ میلیارد دلار رسیده است.
پالایشگاههای هندی به دنبال انجام این معاملات با گویان، آذربایجان و گابن هستند. به این معنی که آنها از مناطق سنتی صادراتی مانند خاورمیانه دور میشوند، چون این کشور با قیمتهای بالای نفت تقاضا را از بین میبرند.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت گفت: همانگونه که زمان تحریم ایران از سوی اوباما، کشورها منتظر بازگشت ایران نماندند و خیلی سریع جای ایران را در بازارها گرفتند، اکنون نیز هیچ کشوری منتظر بازگشت روسیه نمیماند، هرچند تحریم روسیه به شدت محدودیت اعمال شده علیه ایران نیست.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: قیمت شرکت ملی نفت ایران بر اساس ارزش اسمی و با احتساب دلار تقریبا ۱۰ هزار تومان آن مقطع از شرکت آرامکو بالاتر در آمد. در صورت برنامهریزی و بهرهبرداری از فرصتها، هنوز امکان ارتقا در سطح یک قدرت انرژی جهانی باقی است.
پس از گزارش موسسه مطالعات انرژی آکسفورد، حال گزارش جدید اوپک نیز با اعلام تثبیت تولید نفت ایران روی عدد 2.5 میلیون بشکه حکایت از حفظ سهم ایران از بازارهای صادراتی دارد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گزارش ماه ژوئن خود را در حالی منتشر کرد که انتظارات خود را برای رشد تقاضای نفت در ۳.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ حفظ کرده است.
مقامات غربی به شدت نگران هستند که بهای برنت از حدود ۱۲۰دلار فعلی به ۱۵۰ دلار بر بشکه برسد. این نگرانی در حالی است که پیش بینی ها از افزایش تقاضای نفت به بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز حکایت می کند.
نماینده سابق ایران در اوپک معتقد است که سیاست دولت برای توسعه روابط نفتی با ونزوئلا میتواند از ابعاد مختلف نتیجه بخش باشد چراکه ونزوئلا یک کشور مستقل بوده و میتوانیم روابطمان را با آن توسعه دهیم.
مدیر اسبق بین الملل شرکت نفت با بیان اینکه اقدام وزارت نفت برای سهامداری پالایشگاه در ونزوئلا اقدام مثبتی است، افزود: متأسفانه سالها از این اقدام که موجب تضمین بازار میشود، غفلت شده بود.